Első magyarországi uSchool startup hétvége

A május 1-jei hosszú hétvégén diákjaink és lelkes mentoraink nem pihentek, hanem a BCCH irodájában egy jó hangulatú startup hétvégén vettek részt.

Miről szól egy uSchool startup hétvége?

Néhány szóban: projektjeink mélyebb megismeréséről, mentorálásról, izgalmas előadásokról és workshopokról, csapatépítésről, játékról, négysajtos pizzáról…

Bővebben:

Mivel a uSchool program döntőjének időpontja rohamosan közeledik, a diákok gőzerővel dolgoztak projektjeik fejlesztésén. A hétvége első napjának legnagyobb kihívása a Lean Canvas összeállítása volt. A Lean Canvas segítségével a csapatok strukturált formában vázolták fel projektjeik legfőbb pontjait, számos kérdéses pont kitisztázódott, és természetesen további kérdések is felmerültek többek között a megoldással, fogyasztói szegmenssel, csatornákkal, egyedi értékajánlattal kapcsolatban. A csapatmunkán kívül partnerünk, a Bird&Bird által jogi tudással gyarapodtak diákjaink, és a Lineo közreműködésével csapatmunkáról, csapat felépítéséről, a jó csapat összeállításának módjáról beszélgettek. A csapatmunkáról természetesen nem csak beszéltünk, de csapatépítés keretében ki is próbáltuk, mire vagyunk így együtt képesek. Második nap töretlen lelkesedéssel folytatódott, tanultunk pénzügyekről – amiben mindegyik csapat nagy kihívásra talált -, és vendégünk volt a HVCA képviseletében Réz Éva, akitől megtudtuk, egy befektető mit néz a startupokban.

A hétvégén meg tanultuk mikor és hogyan kell nekivágni egy projekt újra koncepcionálásának; nem csak a startup világról és a saját projektjeikről tanultunk, de magunkról és egymásról is bőven.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük