uSchool Támogatói Est Beszámoló

2016 február 11-én megrendezésre került az első uSchool Támogatói Est az Építészpince Étteremben. A vacsorára olyan személyeket és cégeket hívtunk meg, akik érdeklődnek a program iránt, illetve a vacsora összegével támogatni szerették volna az 5 vállalkozói klub 49 diákját.

A 2016/17-es tanévben már országszerte 30 iskolában szeretnénk vállalkozói klubokat tartani. Ehhez a növekedéshez partnerekre van szükségünk. Olyan partnerekre akik velünk együtt hisznek abban, hogy a diákokat a leghatékonyabban vállalkozói készségeik fejlesztéséve tudjuk felkészíteni egy ismeretlen jövőre. Örömmel láttuk, hogy a támogatói est résztvevői ezt a szemléletet képviselik.

A vacsora során részletesen bemutattuk a programot, eddigi eredményeinket és jövőbeli terveinket. A uSchool mellett Nemes Orsolya, az Y Consulting szakértője tartott előadást az aktuálisan munkaerőpiacra kerülő generációk kezelésével és kihívásaival kapcsolatosan.

A uSchoolról röviden:
A uSchool egy olyan, Európában egyedülálló program, amely középiskolásoknak tanítja meg, hogyan tudják fenntartani magukat olyan tevékenységből, amit igazán szeretnek. A diákok vállalkozói klubok formájában hozzák létre első projektjeiket – amit akár egy nyereséges vállalkozássá is fordíthatnak –, és ezáltal értékes és valós gyakorlati tapasztalatot szereznek. A program Magyarországon 2015 novemberében indult, 5 budapesti középiskola, valamint 13 fiatal vállalkozó mentor részvételével. (Bővebb információ: www.uschool.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük